رئیس دیوان عدالت اداری:
برخورد فیزیکی با افرادی که حریم دین و محرمات الهی را می شکنند، بر عهده حکومت است
رئيس ديوان عدالت اداري گفت: اجراي امر به معروف و نهي از منكر مراتب دارد و مرحله برخورد فيزيكي با افرادي كه حريم دين و محرمات الهي را ميشكنند، بر عهده حكومت است؛ كسي حق ندارد به اسم امر به معروف و نهي از منكر با مردم برخورد فيزيكي كند.
رئيس ديوان عدالت اداري گفت: اجراي امر به معروف و نهي از منكر مراتب دارد و مرحله برخورد فيزيكي با افرادي كه حريم دين و محرمات الهي را ميشكنند، بر عهده حكومت است؛ كسي حق ندارد به اسم امر به معروف و نهي از منكر با مردم برخورد فيزيكي كند.
به گزارش روابط عمومي ديوان عدالت اداري، حجتالاسلام والمسلمين منتظري در جلسه نوزدهم آبانماه هيات عمومي ديوان ضمن تقدير از مجلس شوراي اسلامي به خاطر اهتمامش در قانوني كردن، اصل امر به معروف و نهي از منكر اظهار داشت: متاسفانه به رغم اينكه بيش از سي و پنج سال از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران ميگذرد، اين فريضه الهي كه اصل هشتم قانون اساسي بر آن تاكيد دارد، معطل مانده و اجرايي نشده است.
وي افزود: بر اساس روايات، امر به معروف و نهي از منكر از جمله فرايضي است كه اگر احيا شود، ساير فرايض الهي هم اقامه خواهد شد، به عبارت ديگر اقامه فرائض الهي بر اقامه فريضه امر به معروف و نهي از منكر مبتني است.
رئيس ديوان عدالت اداري ضمن اظهار گلايه از دولتهاي پيشين در قانوني كردن اين اصل مهم، خاطر نشان كرد: در دولت اصلاحات به عنوان همكار ستاد امر به معروف و نهي از منكر شاهد بودم متني به عنوان لايحه قانوني امر به معروف و نهي از منكر به دولت ارايه شد، دولت آن را بايگاني كرد.
وي افزود: پس از آن در دولت مدعي اصولگرايي نيز همان لايحه با برخي اصلاحات ارسال و پيگيري شد. لايحه در این دولت هم بايگاني شد. اين دردآور و ناگوار است، موضوعي كه قانون اساسي برآن تاكيد دارد و يكي از فرايض مهم ديني ما محسوب ميشود و لازم است به شكل قانون درآمده و با تعيين حدود و ثغور آن، وظايف بخشهاي مختلف اعم از مردم و دستگاههاي اجرايي و دولت مشخص شود، مورد بيمهري قرار گيرد.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري اضافه كرد: خوشبختانه مجلس اخيرا به صورت طرحي اين موضوع را در دستور كار قرار داده است ولي متاسفانه شاهديم كه همزمان برخي رسانههاي خارجي و اذناب داخلي آنان عليه امر به معروف و نهي از منكر جريان سازي خود را آغاز كردهاند و با رويكرد خاصي حادثه جنايتكارانه و مشمئزكننده اسيدپاشي در اصفهان را نيز به نحوي به اين مساله مرتبط نمودند با اين هدف كه ضمن كارشكني، چهره آمرين به معروف و ناهيان از منكر را در جامعه خشن و هولناك معروفي كنند.
وي گفت: اين در حالي است كه امر به معروف و نهي از منكر در شريعت مقدس اسلام با توجه به همه ابعادش ديده شده و مراتب مختلفي براي آن وجود دارد. اسلام به هيچ وجه اجازه نميدهد كسي بخواهد خودسرانه وارد عرصه برخورد فيزيكي با مردم شود.
رئيس ديوان عدالت اداري با اشاره به اینکه احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر برکات عدیده ای برای جامعه دارد، تاكيد كرد: در صورتي كه این فريضه احیا شود و جامعه به سمت آن حركت كند، آثار و بركات آن جامعه را رو به اصلاح خواهد برد و از این رو، منطقي نيست كه در جهت ضربه زدن و تضعيف اين مهم گام برداريم.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري با بیان اینکه يكي از مهمترين رسالتهاي حضرت امام حسين(ع) در عاشورا نيز همين بود و ايشان فرمودهاند كه هدفشان احياي فريضه امر به معروف و نهي از منكر است، گفت: درسي كه امام حسين(ع) به پيروان خود ميدهد، درس مبارزه با ظلم، گناه، ظالم و احياي امر به معروف و نهي از منكر است، همان چيزي كه يكي از نيازهاي امروز جامعه ما و دنياي اسلام است.
وي در پایان تاكيد كرد كه ما به سهم خود از احياي اين فريضه حمايت و از اقدام ارزشمند مجلس شوراي اسلامي دفاع ميكنيم تا ان شاء الله اين امر ارزشمند با قانوني جامع از هر جهت در جهت منافع مردم احيا شود.