آیت الله محسنی گرکانی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری:
دیوان عدالت اداری ملجا و مرجع مردم بیپناه است
آیت الله محسنی گرکانی، رئیس دیوان عالی کشور به همراه معاونان و جمعی از قضات آن دیوان صبح امروز با حضور در جلسه هیات عمومی دیوان عدالت اداری در جریان نحوه رسیدگی به پرونده در این مرجع قضائی قرار گرفتند.
آیت الله محسنی گرکانی، رئیس دیوان عالی کشور به همراه معاونان و جمعی از قضات آن دیوان صبح امروز با حضور در جلسه هیات عمومی دیوان عدالت اداری در جریان نحوه رسیدگی به پرونده در این مرجع قضائی قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری در این جلسه که با دعوت حجتالاسلام والمسلمین منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری برگزار شد، آیت الله محسنی گرکانی ضمن حضور در جلسه هیات عمومی دیوان عدالت اداری طی سخنانی بر ضرورت تعامل هر چه بیشتر این دو نهاد قضایی تاکید کرد.
آیت الله محسنی گرکانی، با ابراز خرسندی از حضور در دیوان عدالت اداری و جلسه هیات عمومی تداوم این اقدام را گامی برای شناخت بیشتر دو مجموعه از فرآیند فعالیتهای یکدیگر دانست.
وی با اشاره به فرمایشی از امام رضا (ع) تاکید کرد: حضرت علی ابن موس الرضا در حدیثی فرمودند، « میان شما و نزدیکان وهمکیشانتان متارکه نباشد و یکدیگر را زیارت کنید، زیرا این ارتباطها بواسطه این که از شیعیان ما هستید، سخنان ما را برای یکدیگر بازگو میکنید و این موجب ایجاد محبت و مهربانی برای شما خواهد شد».
رئیس دیوان عالی کشور افزود: این تعامل و دیدن یکدیگر برای ما علاوه بر آنکه ارزش معنوی و اخلاقی دارد، موجب عوایدی در عرصه کار قضایی نیز خواهد بود که بسیار ارزشمند است.
آیت الله محسنی گرکانی، نظام قضایی را یکی از ارکان مهم زندگی جامعه بشری دانست و گفت: اگر روزی دستگاه قضایی اعلام کند که عنایتی به نظم جامعه ندارد، مسایل و اتفاقات دامنهداری پیش خواهد آمد، که تصور آن نیز غیرممکن است.
وی با بیان این مطلب که اگر جرایم در جامعه افزایش یابد نظم زندگی به هم میخورد و مردم امنیت نخواهند داشت، ادامه داد: هدف اصلی دستگاه قضایی در همه مراحل و بخشهای آن یعنی بدوی، تجدید نظر، دیوان عالی کشور و همچنین دیوان عدالت اداری یکی و آن پیشگیری است تا بدینوسیله بتوانیم از گسترش جرایم و تخلفات جلوگیری کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به قضات دیوان عدالت اداری تصریح کرد: اگر ما در دادگستری و محاکم با توده و عموم مردم و اختلافات و دعاوی ایشان سروکار داریم، شما در دیوان عدالت اداری در مقابل مسوولانی قرار دارید که احتمالا پیچ و خمهای قانون را نیز بلدند و این کار شما را در اجرای عدالت دشوار میکند.
وی ضمن بیان این مطلب که از ضرورت مسوولیت در نظام اسلامی رعایت قوانین و مقررات و همچنین داشتن تقواست به نحوی که توقع تخلف احتمالی از مسوولان و کارگزاران اسلامی نمیرود، ادامه داد: اوایل این سوال دستکم برای من مطرح بود که آیا ما در نظام جمهوری اسلامی نیازی به دیوان عدالت اداری داریم یا خیر؟ زیرا همواره این تلقی در ذهن برخی از ما وجود داشت که ممکن نیست که مسوولان در چنین نظامی دچار تخلف شوند. اما متاسفانه در حال حاضر ملاحظه میکنیم که حتی در مواردی برخی از هم لباسهای ما نیز تخلف میکنند یا گاهی برخی مسوولان بداخلاقیهایی را نسبت به یکدیگر دارند که تعجب برانگیز است.
آیت الله محسنی گرکانی دیوان عدالت اداری را ملجا و پناهگاه مردمی دانست که دستشان از همه جا کوتاه است.
وی تصریح کرد: به هر حال ما همگی چه در دیوان عدالت اداری یا دیوان عالی کشور نقش بازدارندگی داریم و وظیفه ما پیشگیری از وقوع جرم است، نباید اجازه دهیم، جرمی اتفاق بیفتد واگر اتفاق افتاد، باید احقاق حق کنیم و نگذاریم که در حق مظلومان و محرومان ظلم تداوم یابد.
رئیس دیوان عالی کشور در پایان اظهار امیدواری کرد: با اجرای عدالت و قضاوت اسلامی گامهای بلندی در امنیت و نظم جامعه اسلامیان برداشته شود.
پیش از سخنان رئیس دیوان عالی کشور، حجت الاسلام والمسلمین منتظری ضمن خوشامد گویی به آیت الله محسنی گرکانی و هیات همراه، گزارشی از فرآیند فعالیتها و نحوه رسیدگی در هیات عمومی در دیوان عدالت اداری ارایه کرد.