حجت الاسلام و المسلمین منتظری با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) گفت: لازم است اشارهای کنم به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری که خطاب به مسوولان نکاتی را متذکر شدند. ایشان ابتدا خود را مورد خطاب قرار دادند که ما باید چنین باشیم. وقتی که مقام معظم رهبری به خودش حدیث نفس میکند و آنگونه خود را مخاطب قرار میدهد، قطعا من و شما هم در هر ردهای از مسوولیت، مورد خطاب ایشان هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) گفت: لازم است اشارهای کنم به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری که خطاب به مسوولان نکاتی را متذکر شدند. ایشان ابتدا خود را مورد خطاب قرار دادند که ما باید چنین باشیم. وقتی که مقام معظم رهبری به خودشان حدیث نفس میکنند و آنگونه خود را مخاطب قرار میدهند، قطعا من و شما هم در هر ردهای از مسوولیت، مورد خطاب ایشان هستیم.
رئیس دیوان عدالت اداری تصریح کرد: وقتی سخنان ایشان را شنیدم با خود اندیشیدم که وقتی ما نظام ولایت فقیه را پذیرفتیم، موضع رهبری به عنوان ولی فقیه، تنها موضع یک مقام رسمی کشور نیست بلکه گفتار و سخن ایشان برای ما یک «حجت شرعی» است، بویژه برای ما به عنوان قاضی در دستگاه قضائی.
به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری وی که در جلسه هیات عمومی دیوان سخن میگفت، اظهار داشت: حقیقتا ما با چه مجوز شرعی در این جایگاه حکم صادر میکنیم؟ آیا جز این است که از طرف ولی فقیه، مأذون هستیم؟ اگر غیر از این باشد، هر قدمی که برمیداریم، نارواست و ما شرعا مجاز نیستیم مبادرت به انشای حکم کنیم و با حکم ما، مال یا حقی جابهجا شود. حتما همه شما نیز بر این اعتقادید که اساس کار ما به اذنی است که معالواسطه از ناحیه ولی فقیه به ما داده شده است.
وی همچنین ادامه داد: من اعتقادم بر این است که مشروعیت کار ما و اجازهای که ما برای انجام کار قضا داریم، اذن ولی فقیه است. در دولت نیز به موجب قانون اساسی تا زمانی که مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری را تنفیذ نکند، رئیس جمهور مشروعیت ندارد. تنفیذ حکم ریاست جمهوری به معنای این است که ایشان اجازه میدهد که رییس جمهور و مع الواسطه وزیران و مسوولان امر، بتوانند تصرفات یا اختیاراتی را در حکومت داشته باشند. در امر قضا انتصاب رئیس قوه قضائیه با رهبری است و پس از آن رئیس قوه قضائیه نیز بنده و شما را منصوب میکند. با اعتقاداتی که ما در مبانی شرعی داریم اگر اذن، تنفیذ و اجازه مقام معظم رهبری نباشد که من و شما شرعا مجاز به قضاوت نیستیم. تا زمانی که کسی از ناحیه خدا، پیامبر(ص) و امام معصوم(ع)، مأذون در تصرفات نباشد، حق تصرف در اموال و حقوق دیگران را ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: در نظر بگیرید با چنین شرایطی، رهبری در یک همایش عمومی که همه آن را ملاحظه میکنند، یکسری امور و مواردی را تاکید کردهاند که برای مسوولان ممنوع است، از جمله اشرافیگری و توجه به زخارف دنیا.
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: البته رهبری از ما نخواستهاند که ما «علیوار» زندگی کنیم یا لباس وصلهدار بپوشیم. ما باید متناسب با شرایط روز زندگی کنیم البته امروز، زندگی اشرافیگری معنای خودش را دارد. مقام معظم رهبری فرمودند، «توجه به زخارف دنیا برای مسوولان ممنوع است». اگر توجه به زخارف دنیا نباشد، آیا ما همچنان شاهد پروندههای شرمآور و رسواکننده در میان مسوولان خواهیم بود. فلان مقام یا فلان مسوول با پروندههایی میلیونی و میلیاردی که تنها بخشی از آنها در رسانهها مطرح میشود. چه خبر است؟ مگر می خواهیم چه کار کنیم؟ مگر انسان چقدر در زندگی نیاز دارد؟ آن از پرونده بیمه، و اینهم از پرونده سه هزار میلیاردی. واقعا اینها در نظام جمهوری اسلامی، با مبانی فکری و عقیدتی روشنی که دارد و با توجه به اینکه رهبری رسما اعلام کردهاند، مقامات مسوول و دستاندرکاران نظام باید در چه مسیری حرکت کنند و برخی امور برای آنان ممنوع است، چه معنایی دارد؟
وی در ادامه تصریح کرد: ممکن است کسی بگوید که من به زخارف دنیا علاقمندم و میخواهم به زر و زیور دنیا بپردازم، این شخص میتواند از طریق مشاغل آزاد برای خود درآمد داشته باشد، اما کسی که مسوولیتی را در کشور و امری از حکومت را در دست دارد، حق ندارد و مجاز نیست، چنین کاری انجام دهد. اگر ما مسوولان در هر ردهای که هستیم به سادهزیستی و روش عامهپسند، مراوده و زندگی داشته باشیم، هم خودمان را در آرامش قرار دادهایم و هم چهره نظام را مخدوش نکردهایم، بطوری که نظام اسلامی و نظامی که داعیه اجرای عدالت دارد، بخواهد خداییناکرده گرفتاریهای مالی و اخلاقی آنچنانی داشته باشد.
رئیس دیوان عدالت اداری اظهار داشت: این برای مسوولان در نظام جمهوری اسلامی بسیار امر ناپسندی است و مشاهده میکنیم که رهبری نیز به عنوان یک حکم ولایی این امور را ممنوع میکند، وای به حال آن مسوولی که علی رغم این ممنوعیتها دوباره بخواهد دنبال دنیاداری، زیور و خانه و ماشین آنچنانی بیفتد و در نتیجه در برابر هزینهکردن از بیتالمال بیتفاوت شود.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در پایان گفت: ان شاء الله خداوند به همه مسوولان توفیق بدهد که هم در راستای وظایف شرعی و دینی و هم در راستای انجام وظایف حکومتی و شغلی بتوانند به خواستههای رهبری که خواستههای اسلام و قرآن است، جامه عمل بپوشانند و با گام برداشتن در مسیر عدل و انصاف، نمونهای برای سایر ملل و کشورها باشند.