جلسه هماندیشی دیوان عدالت اداری و دستگاههای اجرایی در سال 1391، شنبه دوم اردیبهشت ماه جاری با حضور حجتالاسلام و المسلمین منتظری، رییس دیوان عدالت اداری، معاونان و مدیران حقوقی دستگاههای اجرایی و جمعی از معاونان و قضات دیوان عدالت اداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری، حجت الاسلام و المسلمین منتظری در این جلسه با بیان آماری کلی در ارتباط با شکایات از دستگاههای اجرایی، ثبت شده در دیوان نسبت به افزایش این آمار هشدار داد.
رییس دیوان عدالت اداری، با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود 110 هزار پرونده وارده داشتیم، اعلام کرد: در حال حاضر 33 شعبه فعال در دیوان وجود دارد و با توجه به این آمار هر شعبه باید در سال بیش از سه هزار پرونده را مورد رسیدگی قرار دهد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت تشکیل و استمرار چنین هماندیشیهایی، ارزیابی و بررسی مسایل گذشته و همچنین برنامهریزی و هماهنگی برای تعامل بیشتر با دستگاههای اجرایی را از اهداف برگزاری این جلسات دانست.
رییس دیوان عدالت اداری گفت: تجربه نشان داده است که تبادل اطلاعات و تعامل منطقی بین دستگاهها و دیوان عدالت اداری، آثار و فوائد ارزشمندی دارد و باید تلاش کنیم تا از این رهگذر و در حد امکان، کثرت تشکیل پرونده که هم برای ما دردسر آفرین شده و هم برای دستگاههای اجرایی کاهش یابد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اظهار داشت: انتظار ما این است که دستگاههای اجرایی به منظور جلوگیری از افزایش دادخواستها، موضوع را آسیبشناسی کرده و برای جلوگیری از آن تمهیدی فراهم آورند.
وی همچنین ضمن ارایه پشنهاد حل و فصل دعاوی در معاونتها یا دفاتر و ادارات حقوقی دستگاههای اجرایی این اقدام را موجب کاهش شکایت از دستگاههای اجرایی و کمتر درگیر شدن آنان دانست و گفت: خدمت رسانی بهتر به مردم و همچنین جلوگیری از آثار سوء فرهنگی ناشی از شکایات از نتایج و فواید دیگر این اقدام خواهد بود.
رییس دیوان عدالت اداری با اشاره به قانون آتی دیوان عدالت اداری که مراحل پایانی خود را در مجمع تشخیص مصلحت نظام میگذراند، اظهار داشت: این قانون بزودی نهایی خواهد شد و با توجه به تغییرات گستردهای که در ساختار و
نحوه عمل دیوان در لایحه جدید صورت گرفته، لازم است که دستگاهها بویژه بخشهای حقوقی نیز اطلاعات خود را با آن تطبیق دهند و به آن اشراف داشته باشند.
رییس دیوان عدالت اداری همچنین در بخشی از اظهارات خود به نامگذاری سال جاری با عنوان «تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و ادامه داد: شعاری که مقام معظم رهبری با توجه به مجموعه اطلاعات و اشرافی که به مسایل درونی و بیرونی کشور دارند، در ابتدای هر سال تعیین میکنند، درحقیقت شعاری است که نباید به آن تنها در لفظ نگریست، بلکه پرچمی است که رهبری نظام برافراشته و همه ما وظیفه داریم در مسیر آن حرکت کنیم.