حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در جمع کارکنان دیوان عدالت اداری گفت: در نظام اسلامی علم، فقه و کلام مطابق با عدل فصل الخطاب است و زمانی که نظری فصل الخطاب بود نباید نظر دیگری آورده شود و این در نظام اسلامی سرمایه است.
به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری،در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران صبح امروز درجمع رئیس ، معاونان و کارکنان دیوان عدالت اداری، به تفسیر آیه شریفه"كان الناس أمة واحدة فبعث الله النبيين مبشرين ومنذرين... " پرداخت و گفت: آنچه از اين آيه استنباط مىشود اين است كه مردم در ابتدا زندگى ساده و بسيطى داشتند، ولى كمكم در اثر كثرت افراد و ازدياد سليقهها، اختلافات و درگيرىها پيش آمد. در برخى از روايات، اين زمان به دوران قبل از حضرت نوح عليه السلام تطبيق شده كه در آن زمان، مردم زندگى ساده و محدودى داشته و در بىخبرى به سر مىبردند.
امام جمعه موقت تهران هدف از بعثت انبیاء را تشکیل امت واحده دانست و افزود: امت واحده که انبیاء تشکیل می دهند حول کلمه "حق" است و جامعه مطلوب قرآن، جامعه ای است که به دلیل ظهور معرفت و ایمان با کمترین اختلاف روبرو می باشد که در زمان ظهور امام عصر (عج) به این جامعه دست خواهیم یافت.
نماینده سابق مجلس در ادامه تفسیر آیه شریفه 213 سوره بقره انبیاء را بشارت دهنده و بیم دهنده خواند و گفت: پیامبران به دلیل اینکه در امید به خدا گوی سبقت را ربوده بودند مبشر هستند و به جهت سبقت گرفتن در بیم از خداوند منذر می باشند.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد لازمهى زندگى اجتماعى را وجود قانون محكم و عادلانه ای كه بتواند اختلافات را حل نمايد و فصل الخطاب باشد، دانست و افزود: بدترين نوع اختلاف، اختلاف آگاهانهاى است كه بخاطر حسادت وظلم بوجود مىآيد و در جامعه اسلامی تا جایی که اختلاف برای حق می باشد درست و منطقی است.
وی تصریح کرد: در نظام اسلامی علم، فقه و کلام مطابق با عدل فصل الخطاب است و زمانی که نظری فصل الخطاب بود نباید نظر دیگری آورده شود و این در نظام اسلامی سرمایه است.
امام جمعه موقت تهران هشت سال دفاع مقدس را فصل الخطاب بودن حضرت امام (ره) دانست و گفت: بعد از ایمان به خداوند، اگر فصل الخطاب بودن امام راحل نبود، جنگ مارا از پا در می آورد و در فراز و نشیب نظام انقلاب اسلامی نیز فصل الخطاب بودن رهبر معظم انقلاب نیز مشکلات را حل کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در پایان به فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها پرداخت و گفت: در لحظات آخر عمر خویش همچون ایام گذشته مشغول عبادت و راز و نیاز با حضرت احدیت بود و شیعیان و پیروان اسلام و نیز در حقّ گنهکاران و خطا پیشه گان امت اسلامی دعا می کرد و طلب مغفرت برای آنان از بارگاه خداوند متعال داشت و فرمودند: پروردگارا، بزرگوارا، بحقّ پیامبرانی که آنها را برگزیدی و به گریه های فرزندانم در فراق من، از تو می خواهم گناهکاران شیعیان من و شیعیان فرزندان مرا ببخشائی.